Search

Usvojen opšti i finansijski izvještaj manifestacije „ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE – IGMAN 2023“

Danas u Multimedijalnoj sali Fonda Memorijala Kantona Sarajevo, održan sastanak Organizacionog odbora manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023”.

Na sastanku su usvojene sve tačke dnevnog reda, uključujući usvajanje Zapisnika sa sastanka Organizacionog odbora manifestacije održanog 27.06.2023. godine, Izvještaja o održanoj manifestaciji  i finansijski izvještaja manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023”.Naglašena je važnost organizacije manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023” uz sugestije da bi se naredne godine manifestacija trebala održati od Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine do Dana državnosti.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Nedžad Lokmić kazao je da nam jeobaveza njegovati i čuvati tradiciju i kulturu sjećanja.Manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023.” kao i prethodnih godina, ima za cilj evocirati uspomene na teške godine borbe protiv agresora te upoznati mlade generacije sa značajem herojske borbe od 1992. do 1995. godine.

Ostale aktuelnosti