Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ OTVORIO 12. SPORTSKE IGRE RVI FBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević danas je u sali sportskog centra Ilidža otvorio 12. Sportske igre RVI FBiH. Organizator sportskih igara je Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH, domaćin: Savez RVI Kantona Sarajevo, učesnici – sportske ekipe: SRVI KS, SRVI BPK, SRVI ZDK,SRVI TK, SRVI USK, SRVI HNK i SRVI SBK. Sponzori: pokrovitelj: gdin Bakir Izetbegović – član Prredsjedništva BiH, Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Vlada Kantona Sarajevo i kantonalno ministarstvo za boračka pitanja, općina Ilidža. Sportske discipline: mali nogomet, sjedeća odbojka, šah, pikado, stoni tenis i streljaštvo.

Prisutne je prije zvaničnog otvaranja igara pozdravio u ime domaćina Saveza RVI Kantona Sarajevo Ismet Gurda – predsjednik. Kao načelnik i domaćin prisutne je pozdravio načelnik općine Ilidža prof.dr.Senaid Memić. U ime entiteskih organa vlasti prisutne je pozdravio gdin Ramiz Salkić – potpredsjednik manjeg BH entiteta.

Dvanaeste sportske igre RVI Federacije BiH otvorio je ministar Salko Bukvarević.

Ministar Bukvarević je naglasio da sportske igre RVI predstavljaju još jedan vid, način i mjesto gdje će se dodatno vršiti resocijalizacija i rehabilitacija ratnih vojnih invalida koji su uz porodice šehida i  poginulih boraca  najčasniji građani Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu je dodao da je i održavanje sportskih igara RVI na niovu Federacije BiH jedno od prava boračke populacije koja se prema odredbama reformske agende neće smanjivati.  Naredne godine biti će na vrijeme financisjki i organizaciono ranije planirane i realizovane.

Svim učesnicima je poželio puno uspjeha i što bolje rezultate, te 12-te sportske igre ratnih vojnih invalida Federacije BiH proglasio otvorenim.

Nakon toga počela su takmičenja u svim disciplinama, a delegacija organizacionog odbora Igara sa ministrom Bukvarevićem odala je počast i proučila Fatihu šehidima I poginulim borcima na mezaristanu na Kovačima.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti