Search

Vojni ataše Republike Turske u Sarajevu u oproštajnoj posjeti ministru Bukvareviću

Sarajevu, 01.08.2019. godine: U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr.Salko Bukvarević primio je turskog vojnog atašea u Sarajevu, brigadira Gülhana Yilmaza, u oproštajnu posjetu.

Ovom prilikom brigadir Yilmaz je kazao da je protekle tri godine naučio mnogo o ustrojstvu i načinu življenja i rada u Bosni i Hercegovini te da je sve vrijeme imao izuzetnu saradnju, posebno se zahvaljujući resornom ministru i saradnicima. Istakao je da je BiH predivna zemlja u koju se planira vratiti i u kojoj je upoznao divne ljude koji vole svoju državu a poštuju drugo i drugačije.

Ministar Bukvarević je zahvalio tuskom vojnom atašeu na svim zalaganjima ali posebno se zahvalio narodu Turske koji je oduvijek uz Bosnu i Hercegovinu i naš narod. Istakao je da je turski bataljon i u vrijeme agresije na našu domovinu dao nesebičan doprinos u pomoći našem narodu te da ta saradnja i danas traje kroz brojne projekte.

Na sastanku je konstatovano da su BiH i Turska prijateljske zemlje a njihovi narodi su vezani uzajamnom podrškom i pomoći u najtežim trenucima te da će i u narednom periodu ova saradnja biti jača i bolja.

Na kraju posjete, ministar Bukvarević je uručio prigodan poklon brigadiru Gülhanu Yilmazu, kao znak zahvalnosti za njegov angažman u BiH u proteklom periodu. Vojni ataše Republike Turske u Sarajevu svoj mandat završava 07. augusta.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti