Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ U SAPNI OTVORIO 21. MEMORIJALNI TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI „HAJRUDIN MEŠIĆ“

Sapna, 29.9.2018. godine: Sapna je danas bila domaćin 21. tradicionalnog turnira u sjedećoj odbojci u čast sjećanja na narodnog heroja Hajrudina Mešića, u narodu poznatijeg kao Kapetan Hajro. Na turniru je učešće uzelo šest ekipa sa prostora Tuzlanskog kantona, te po prvi put ove godine i evropski i svjetski prvaci ekipa Spida iz Sarajeva.

Turnir je na svečan način proglasio otvorenim aktuelni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, koji je istakao važnost njegovanja tradicije i sjećanja na naše najhrabrije sinove.

-Hvala vam što ste danas ovdje, hvala vam što ne zaboravljate naše heroje, a Hajro je jedan od devet najboljih sinova naše zemlje. Hvala i organizatorima koji su se potrudili da ovaj turnir izgleda ovako dobro i naša obaveza je dok smo živi da pamtimo, opominjemo i ne zaboravljamo. Imao sam tu čast i tu privilegiju da u tim ratnim vremenima upoznam našeg Kapetana Hajru i on nas je opominjao i upozoravao da se nad našom zemljom nadvio sivi oblak zla i da jedinstveni trebamo čuvati svoju domovinu i svoj narod – kazao je ministar Bukvarević.

Na ceremoniji otvorenja turnira bili su prisutni još i predstavnici Općine Sapna, Skupštine Tuzlanskog kantona, predstavnici boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona, Podrinja, te Brčko distrikta, kao i potpredsjednik manjeg bh. entiteta Ramiz Salkić.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti