Search

16. septembra otvaranje spomen-obilježja Crnim labudovima u Zavidovićima

Sarajevo, 05.09.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ugostio je delegaciju Udruženja boraca „Crni labudovi“.

Delegacija Udruženja boraca „Crni labudovi“ na čelu sa predsjednikom Avdom Subašićem u okviru današnje posjete uputila je i zvanični poziv ministru Bukvareviću za dolazak na otvaranje spomen-obilježja poginulim pripadnicima ove jedinice u Zavidovićima. Otvaranje je planirano za 16.09.2019. godine a najavljen je veliki broj delegacija kao i saboraca i njihovih porodica.

Ovom prilikom ministar Bukvarević zahvalio se saborcima iz jedinice te kazao da mu je izuzetna čast što je i sam pripadnik jedne od najelitinijih jedinica koja je bila pod direktnom komandom Generalštaba Armije RBiH. Podsjetio je i na niz drugih projekata koje ovo Udruženje realizira. „U vrijeme kada postoje hiljade udruženja koja okupljaju boračku populaciju ovo je jedno od onih koje se svojim radom, trudom članova izdvaja i to je prepoznatljivo. Za vrlo kratak period od osnivanja realizirali su izgradnju nekoliko spomen-obilježja svojim saborcima širom domovine, a posebno se izdvaja centralno spomen-obilježje u Nedžarićima na kojem su uklesana imena svih poginulih pripadnika ove hrabre jedinice.“

Predsjednik Udruženja Avdo Subašić je zahvalio ministru na podršci u dosadašnjem radu te istakao da su u planu i drugi projekti u narednom periodu te da je obaveza preživjelih da ne zaborave žrtvu svojih saboraca ali ni njihove porodice.

Ovom prilikom delegacija je uručila ministru i hediju u vidu umjetničke slike a koja simbolizira devet narodnih heroja.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti