Search

BUKVAREVIĆ I ĆATIĆ ODRŽALI SASTANAK SA KOORDINACIJOM BORAČKIH UDRUŽENJA – OTKAZANI NAJAVLJENI PROTESTI

Danas je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbambeno-oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević sa članom Kolegija Doma naroda u Federalnom parlamentu, Osmanom Ćatićem u Konjicu održao sastanak sa Koordinacijom boračkih udruženja i saveza u FBiH.

Na sastanku se raspravljalo o najavljenom protestnom okupljanju određenih boračkih kategorija 26.09.2016. godine pred zgradom Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Povod za protestno okupljanje je zahtjev Koordinacije za izmjenama Zakona o prijevremenom i povoljnijem penzionisanju pripadnika odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Nakon višesatnog sastanka u Konjicu,  Šabić Husein – sekretar Koordinacije  je pročitao slijedeće saopštenje za članstvo i javnost:

„Uvažavajući trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i nakon sastanka sa ministrom Bukvarevićem i delegatom u Domu naroda Osmanom Ćatićem,  Predsjedništvo koordinacije Vas obavještava da se protesti koji su bili najavljeni za ponedeljak 26.09.2016. godine prolongiraju do daljnjeg, odnosno do završetka sastanka Koordinacije sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti koji je zakazan za 13.10.2016. godine“.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti