Search

Delegacija Bošnjaka iz Orašja u posjeti ministru Bukvareviću

Sarajevo, 21.06.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc. dr. Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održao sastanak sa delegacijom Bošnjaka iz Orašja.

U delegaciji Bošnjaka i predstavnika bošnjačke zajednice su bili Mehmed Memišević, zastupnik u Skupštini Posavskog kantona, dr. Mirsad Arnautalić, predsjednik Islamske zajednice Orašje, i Pašaga Hećimović i Armin Omerović. Tema sastanka bila je pomoć i podrška resornog ministarstva u projektima koji su u toku i koji se planiraju na području Orašja, prvenstveno izgradnja spomen-obilježja na mezarju u Orašju i izgradnja nišana za poginule i preminule branioce sa ovog područja.

Na sastanku su razmatrana i druga pitanja iz oblasti branilačko-invalidske zaštite sa kojima se stanovnici, prvenstveno Bošnjaci, u ovom dijelu naše države suočavaju.

Ministar Bukvarević je ovom prilikom obećao pomoć u navedenim projektima te je kazao kako je ovo Ministarstvo servis svim braniocima na području naše države podjednako. Iskazao je punu podršku radu i djelovanju bošnjačke zajednice u ovom dijelu naše domovine. Dogovorena je i posjeta ministra Bukvarevića Orašju koja će biti realizirana u skorijem periodu.

Delegacija se zahvalila ministru na dosadašnjoj podršci i saradnji te su kazali kako očekuju da u narednom periodu projekti za čiju izradu je u toku izrada projektne dokumentacije napokon budu realizirani te da branioci sa ovog područja zaslužuju spomen-obilježje koje će biti dostojanstveno kakva je bila i borba svih naših branilaca.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti