Search

Delegacija kluba sjedeće odbojke „Zenica 92“ posjetila ministra Bukvarevića

Sarajevo, 19.09.2019. godine: U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ugostio delegaciju kluba sjedeće odbojke „Zenica 92“.

Delegaciju su činili Alija Redžić, predsjednik KSO „Zenica 92“ i sekretar Abdulah Ajnadžić. Ovim povodom zahvalili su ministru Bukvareviću za podršku i pomoć u radu kao i za sve napore pri poboljšanju statusa u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Kazali su kako je ministar iskazao nesebičnu podršku u svim aktivnostima kluba te da bi i drugi nivoi vlasti trebali iskazati više poštovanja  prema ovim ljudima, koji su prošli sve strahote  rata. Istakli su da je odbojka za njih više od igre, jedan vid druženja i rasterećenja od svih problema.

Ministar Bukvarević je kazao da mu je čast dobiti jedno ovakvo priznanje i to od kluba sjedeće odbojke koji ima izuzetne rezultate te da će i u budućem periodu biti podrška u njihovim aktivnostima.

Gosti su iskoristili priliku i pozvali sve institucije da posvete pažnju, ne samo finansijsku  nego više poštovanja prema ovim ljudima, napominjući da su za ovo danas što mi crpimo iz slobode  zaslužni ljudi koji dali svoje živote i dijelove tijela za slobodu. U tom smislu su zahvalni ministru Bukvareviću koji poštuje njihov trud i angažman u oblasti sporta.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti