Search

KOORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA I RESORNI MINISTAR U ZVANIČNOJ POSJETI AMBASADORICI BiH U HOLANDIJI

KOORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA I RESORNI MINISTAR U ZVANIČNOJ POSJETI AMBASADORICI BiH U HOLANDIJI

Projekti zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i članova njihovih porodica putem boračkih zadruga, prezentovani u Holandiji, zemlji sa najvećim brojem zadruga.

Den Haag, 29.12.2017.godine: Ministar doc. dr. Salko Bukvarević, upoznao je ambasadoricu NJ.E. Mirsadu Čolaković, o aktivnostima Ministarstva, a glavna tema je bila Projekat zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i članova njihovih porodica putem boračkih zadruga.

Imajući u vidu da je Holandija država sa najvećim brojem zadruga, te su ovom prilikom razmijenjena iskustva i prikupljene vrijedne informacije, a koje će biti od značaja za nastavak realizacije Projekta.

Također, održan je i sastanak sa Udruženjem građana BiH u Roterdamu, kao i sa predstavnicima kompanija iz Holandije, koje su zainteresovane za uvoz maline iz Bosne i Hercegovine. Dogovorena je daljnja saradnja na način da će se poslati elektronske prezentacije svih boračkih zadruga sa aktivnostima i kontaktima.

Upućen je i poziv Ambasadorici i predstavnicima holandskih kompanija, da u aprilu slijedeće godine prisustvuju na sajmu boračkih zadruga, koji je planiran da se održi u Sarajevu.

Ovom posjetom, još jednom je istaknuto, da su projekti zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i članova njihovih porodica, koji se provode u Ministarstvu, prvi prioritet.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti