Search

Vlada FBiH generalni pokrovitelj 22. svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu

Sarajevo, 21.10.2019. godine: Vlada Federacije Bosne i Hercegovine generalni je pokrovitelj 22. svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu koje će se održati od 19. do 27. oktobra 2019. godine u Sarajevu i okupiti 800 takmičarki i takmičara iz 59  zemalja.

Ovim povodom održana je pres-konferencija kojoj su prisustvovali federalni ministar Salko Bukvarević u ime Vlade FBiH, predsjednik World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) Roy Baker, Direktor Prvenstva Alija Ogrić, selektor reprezentacije BiH u kickboxingu Salko Zildžić.

Predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO) Roy Beker izjavio je da je ovo prvenstvo posebno važno jer je prvo otkako je kickboxing dobio status olimpijskiog sporta.

“Imate fantastične hotele, dvoranu i fantastičan grad i za mene je ispravna odluka da ovo prvenstvo prvi put bude održano u Bosni i Hercegovini i veoma smo sretni što smo ovdje” – rekao je Beker.

Obraćajući se prisutnima ministar Bukvarević je kazao kako su „BiH i Sarajevo prožeti olimpizom i više puta smo dokazali da smo spremni organizirati velike događaje na najvećoj razini pa ne čudi što je i ova organizacija povjerena upravo nama. U ime Vlade kao generalnog pokrovitelja zahvalio je WAKO federaciji na mogućnosti da organiziramo najveću godišnju smotru u ovoj grani sporta.”

Ministar Bukvarević je dodao da Bosna i Hercegovna u posljednje vrijeme dokazuje da ima značajan broj dobrih takmičara u borilačkim sportovima, što potvrđuju medalje koje oni donose s različitih svjetskih takmičenja. Poželio je svim takmičarima i takmičarkama dobrodošlicu a bh. takmičarima dobre uspjehe i da u što boljem svjetlu predstave našu domovinu.

Naglašeno je da je posebna čast što je Bosni i Hercegovini povjerena organizacija ovog izuzetno značajnog takmičenja na svjetskom nivou te da se organizatori nadaju da će sve proteći bez problema i da će gosti koji dolaze iz brojnih zemalja biti zadovoljni gostoprimstvom. Posebno su naglasili da očekuju veliku posjećenost svim mečevima jer su organizatori obezbijedili besplatan ulaz. Podrška, posebno domaćim bokserima će biti izuzetno značajna na putu ka ostvarenju što boljih rezultata.

Salko Zildžić, selektor bh. kickboxing reprezentacije je kazao kako su svi takmičari i takmičarke u zavidnoj formi te da su odradili pripreme i dali sve od sebe kako bi dočekali takmičenje što spremniji i kako bi dostojno branili boje bh. zastave. Poželio je puno sreće i fer borbi svim takmičarima i takmičarkama uz želju da pobijede najbolji među najboljima.

Kabinet ministra

 

Ostale aktuelnosti