Search

KORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA 5+5: PODRŽAVAMO USVAJANJE ZAKONA O DEMOBILISANIM BORCIMA I UREDBE O PRAVU NA OSNOVNO OSIGURANJE

Sarajevo, 23.04.2018.godine: Danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH predstavnici koordinacija boračkih udruženja koja njeguju tradicije ARBiH i HVO i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata razgovarali o usvajanju Zakona o demobilisanim borcima i Uredbe o pravu na osnovno osiguranje.

Uvažavajući zahtjeve i potrebe demobilisanih boraca, koordinacije boračkih udruženja su u potpunosti dale podršku usvajanju ovih propisa,  te je Vladi Federacije BiH uputila zahtjev da što prije provede procedure iz svoje nadležnosti.

Uz podršku usvajanju Zakona o demobilisanim borcima, predsjednik Udruge razvojačenih branitelja Nikica  Tomić je istakao da je njegovo usvajanje  najveći interes ove kategorije branitelja.

Predsjednik Saveza boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić je naglasio da podržava Uredbu o pravu na osnovno osiguranje, uz neke manje izmjene i da je od velikog značaja za sve bivše pripadnike Oružanih snaga RBiH, koji su u stanju potrebe.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti