Search

Manifestacija „Odbrana BiH-Igman 2020.“ bit će održana 06. i 07. augusta

Sarajevo, 02.06.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, kantonalni ministar za pitanja boraca u Vladi KS Hajrudin Grabovica i delegacija Fonda memorijala KS na čelu sa v.d. direktora Mirsadom Delalićem održali sastanak na temu organizacije ovogodišnje manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2020.“.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu virusom COVID 19 i mjere kojima su ograničene mogućnosti za održavanje velikih skupova na sastanku je odlučeno da manifestacija koja je tradicionalna i kojom se svake godine odaje počast najboljim sinovima i kćerima naše domovine treba biti organizirana, slijedeći preporuke i mjere nadležnih institucija.

Dogovoreno je da se u narednom periodu oformi organizacioni odbor koji će pripremiti prijedlog aktivnosti koji će biti reduciran i prilagođen novonastaloj situaciji. Ono što je jednoglasan zaključak današnjeg sastanka jeste obaveza svih preživjelih da obilježavaju značajne datume te prenošenje istine na generacije koje dolaze jer je odbrana naše domovine bila časna, herojska i njom se trebamo ponositi.

U narednom periodu, nakon što se formira organizacioni odbor, bit će poznati detalji o događajima i aktivnostima planiranim u okviru ove manifestacije.

Cilj tradicionalne manifestacije “Odbrana BiH – Igman” svake godine imao je za cilj da okupi preživjele učesnike odbrane iz svih krajeva BiH, koji će evocirati uspomene i sjećanja na teške godine borbe naroda BiH protiv agresora, te upoznati mlade generacije sa značajem herojske borbe u sudbonosnim danima odbrane kako Igmana tako i glavnog grada i države Bosne i Hercegovine a ove godine bit će organizirana 20. put.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti