Search

Ministar Bukvarević prisustvovao manifestaciji „Oslobođanje Trnova – 30.07.1992.“

Trnovo, 30.07.2019. godine: Ministar za pitanja boraca i invalida u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine doc.dr. Salko Bukvarević prisustvovao je manifestaciji „Oslobođanje Trnova – 30.07.1992.“ u Trnovu koju je organiziralo Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo.

Ovim povodom upriličen je prigodan vjerski program za sve šehide a delegacije su položile cvijeće na spomen-obilježje. Održan je i historijski čas u okviru kojeg su se prisutni prisjetili najtežih dana u odbrani Trnova ali i Bosne i Hercegovine.

Ministar Bukvarević je ovom prilikom kazao da se sa ovog mjesta „odaje počast šehidima i branicima Trnova ali i cijele Bosne i Hercegovine jer su se pripadnici Armije i MUP-a RBiH borili za slobodu, državu i sve njene narode podjednako. Zahvaljujući velikoj žrtvi naših branilaca koji su dali svoje živote, dijelove tijela nijedan od agresorskih ciljeva nije ostvaren. Imamo državu koju treba nastaviti graditi i obavezu da se borimo za one ciljeve za koje su branioci dali živote i dijelove tijela.“

Podsjetio je da se danas više nego ikada intenzivira podizanje optužnica protiv naših komandanata i branilaca te da je evidentan pokušaj izjednačavanja žrtve i agresora protiv čega svi zajedno moramo da se borimo i da pružimo svaku vrstu pomoći našim braniocima i njihovim porodicama protiv kojih se vode ovakvi postupci.

Historijski čas je održao Edo Godinjak, ratni komandant sa ovih prostora koji je podjsetio na neke od ključnih akcija odbrane Trnova te je ukazao na značaj ovog prostora za odbranu naše države. Nakon manifestacije upriličeno je druženje sa saborcima i porodicama šehida i poginulih boraca.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti