Search

MEZARJE KOVAČI: OBILJEŽENA 15. GODIŠNJICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA

Sarajevo, 19.10.2018.godine: Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu danas je obilježena 15. godišnjica smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije.

Cvijeće su prvi položili članovi porodice, a uime Vlade Federacije BiH cvijeće su položili federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukavrević s ministrima Aljošom Čamparom, Edinom Ramićem i Šemsudinom Dedićem.

Također, počast prvom predsjedniku RBiH odale su i delegacije kantonalnih i općinskih vlasti, obrazovnih institucija, kulturnih, boračkih i drugih nevladinih organizacija iz BiH.

Također, u Narodnom pozorištu bit će održana Akademija kojom će se odati počast i poštovanje čovjeku koji je život posvetio borbi za Bosnu i Hercegovinu i dobrobiti svih njenih naroda i građana – saopćeno je iz Muzeja “Alija Izetbegović”.

Alija Izetbegović rođen je 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Odrastao je i školovao se u Sarajevu, gdje je i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti