Search

Ministar Bukvarević i potpredsjednica Mahmutbegović razgovarali sa bugojanskim komandantima

Bugojno, 24.08.2019. godine: Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović održali radni sastanak sa članovima Organizacionog odbora manifestacije „Dani bugojanskih jedinica i kupreška operacija“.

Sastanku su prisustvovali Abdulah Jeleč predsjednik Udruženja za zaštitu tekovina OOR-a, Tahir Granić potpredsjednik KO Udruženja za zaštitu tekovina OOR-a i sekretar Udruženja Besim Ždralović. Ovom prilikom ministar Bukvarević je kazao kako Federalno ministarstvo stoji na raspolaganju svim braniocima u smislu pomoći podrške pri obilježavanju značajnih datuma iz naše prošlosti te je obećao pomoć i bugojanskim komandantima podsjećajujući na značaj kupreške operacije za odbranu naše države.

Imajući u vidu da je naša trajna obaveza čuvanje istine o časnoj odbrani domovine potpredsjednica Mahmutbegović je kazala da smo svi dužni podržavati ovakve manifestacije te je pozvala sve nivoe vlasti da zajedničkim djelovanjem budu podrška ovakvim i sličnim aktivnostima kojima je cilj, između ostalog, i prenošenje istine na generacije koje dolaze, prezentiranje činjenica i tačnih informacija o odbrani Bugojna, okoline ali i cijele BiH.

Delegacija bugojanskih komandanata je prezentirala plan aktivnosti u sklopu manifestacije koja bi ove godine trebala imati višednevni karakter i sadržavati više vrsta aktivnosti u sklopu kojih će se obilježiti dva značajna datuma za ovaj prostor i odbranu ovog dijela naše domovine. Uz zahvalnost resornom ministru i potpredsjednici kazali su da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti na pripremama te da će javnost biti blagovremeno informirana o tačnom datumu obilježavanja a pretpostavka je da će to biti kraj septembra. Istakli su i podršku donesenom Zakonu o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica  kao i molbu da se što prije na dnevni red stavi i zakon o boračkim udruženjima koji je prošao Predstavnički dom i trenutno je u Domu naroda PFBiH.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti