Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ IZVRŠIO DODJELU 80 VOZILA RATNIM VOJNIM INVALIDIMA 100% I GRUPE

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata danas je u Sarajevu organizovalo svečanu  podjelu 80 vozila za ratne vojne invalide 100% I grupe. Događaju su pored više stotina RVI i članova njihovih porodica prisustvovali federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević,članovi Kolegija ministra i komisije za javne nabavke resornog ministarstva,  predsjednici boračkih organizacija i udruženja i predstavnici firme „Porsche BH“ doo Sarajevo.

Prisutnima su se obratili i čestitali: Safet Redžić kao podpredsjednik Saveza RVI FBiH, Dragan Radić, predsjednik HVIDR-e HVO, Mujo Aganović u ime Saveza RVI paraplegičara FBiH i Senad Olovčić  u svojstvu direktora firme dobavljača „Porsche BH“doo Sarajevo.

Ministar Bukvarević je u svom obraćanju naglasio da je  05.10.2015. godine potpisan je Sporazum o isporuci vozila između:Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata kao Ugovornog organa i Porsche BH d.o.o. Sarajevo u ime grupe ponuđača (Porsche BH d.o.o. Sarajevo i Inter auto d.o.o. Tuzla) kao izabranog ponuđača, a danas prisustvujemo završnom činu realizacije Sporazuma.

  • „Želim naglasiti da i realizacijom Sporazuma nastavljamo provođenje strateškog opredjeljenja ovog Ministarstva i Vlade Federacije BiH da se ne smanjuje i zadrži dostignuti nivo prava i sredstava koja se izdvajaju na nivou budžetske godine za boračku populaciju“,naveo je ministar Bukvarević

Dalje je istakao „da je „budžetskim zahtjevom 2016. godine za ovo pravo i ove namjene je planirano   2 miliona KM, Budžetom koji je u parlamentarnoj proceduri u oba doma Parlamenta Federacije BiH  predviđeno je 2 miliona KM i ta stavka kao i ostale u Budžetu ovog Ministarstva je ostala ne umanjena.“

Ministar je na kraju obraćanja Saborcima poželio „da danas dobijeni  putnički automobil što bolje, ugodnije i  sretnije iskoristite sa svojom porodicom, upućujući im  čestitke:

  • „Saborcima katoličke vjeroispovjesti želim Čestit Božić,
  • Saborcima u vjeri Islamu želim sretan 12. Rebiu-l- evvel i
  • Svima Vama želim sretne predstojeće Novogodišnje praznike i da još bolje sarađujemo na dobrobit jedine nam Bosne i Hercegovine“ – zaključio je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti