Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ NA OTKRIVANJU SPOMEN PLOČE ŠEHIDIMA BJELIMIĆA

Danas  je u Odžacima u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Branilaca Konjica, Udruženja “Bjelimićani ” Sarajevo i Mjesne zajednice Bjelimići obilježena 23.godišnjica od početka borbene operacije ” Jezero 94” i tom prilikom je svečano otkriveno novoizgrađeno spomen obilježje šehidima ovog kraja.

Nakon Mevludskog programa u mjesnoj džamiji i Svečane akademije u povodu 23 godine početka borbene operacije „Jezero 94“, na otvaranju spomen obilježja „Bjelimići 1992-1995“ , prisutnima su se obratio ministar Doc.dr. Salko Bukvarević.

– Naša glavna zadaća je da branim državu Bosnu i Hercegovinu od onih koji žele da je dijele i da sa ovakvih mjesta šaljemo poruke mira, suživota, izgradnje institucija, školstva i svega onoga što gradi državu Bosnu i Hercegovinu – naveo je ministar Bukvarević.

– Zadaća svakog od nas je da pomognemo našim saborcima koji su u potrebi, a koji su dali najviše za našu nam državu Bosnu i Hercegovinu, a na prvom mjestu nam je obaveza da se zaposle djeca naših bosanskih šehida i poginulih boraca – istakao je ministar Bukvarević.

Organizatori manifestacije izrazili su posebnu zahvalnost ministru Bukvareviću, što je pomogao da 74 sinova i kćeri bosanskih šehida u općini Konjic zaposli u namjenskoj industriji Konjica i obezbjedi sebi egzistenciju.

 

kabinet ministra

Ostale aktuelnosti