Search

Ministar Bukvarević pozitivan na korona virus, stabilnog zdravstvenog stanja

Sarajevo, 22.07.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nakon ponovnog testiranja pozitivan na korona virus ali stabilnog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11.07.2020. godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna, Taj nalaz je bio negativan ali je zbog kontakta sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje u u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti