Search

MINISTAR BUKVAREVIC SA PREDSTAVNICIMA KOORDINACIJE MALOLJETNIH DOBROVOLJACA ARBIH

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca dala punu podršku usvajanju nacrta Zakona o pravima demobilisanih boraca i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, kao i ukrupnjavanju boračkih organizacija, saveza i udruženja.

Sarajevo, 27.03.2018.godine: Ministar Bukvarevic danas se sastao sa predstavnicima Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca ARBiH. Teme sastanka su bile rješavanje statusnih pitanja maloljetnih dobrovoljaca pripadnika OS BiH i  usvajanje nacrta Zakona o pravima demobilisanih boraca i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, kao i ukrupnjavanje boračkih organizacija, saveza i udruženja.

U ime Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca, sastanku su prisustvovali predstavnici Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca Jašarević, Duračić, Hajdarević, Smječanin, Trnčić i Avdibašić. Pored ministra Bukvarevića sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza boraca FBiH Ramic i savjetnik Federalnog ministra, general Dreković.

Ministar Bukvarević je izrazio izuzetno poštovanje prema maloljetnim dobrovoljcima Armije RBiH na njihovom zalaganju u odbrani Bosne i Hercegovine i svih njenih građana od agresora.

Svi prisutni na sastanku su se usaglasili da će sve probleme riješavati dijalogom putem institucija BiH.

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca dala je punu podršku ministru Bukvareviću i aktivnostima Ministarstva kojim rukovodi, te je postignut dogovor da će se zahtjevi maloljetnih dobrovoljaca rješavati u fazama, odnosno da će se prvo rješavati zahtjev za izmjenu Pravilnika o procjeni invalidnosti, po zahtjevu Koordinacije, te da će se pomoći jednom broju zainteresovanih maloljetnih dobrovoljaca kroz prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i preškolovanje, nakon što Koordinacija dostavi pregled strukture i stanja ove kategorije.

Predstavnici Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca dali su punu podršku usvajanju nacrta Zakona o pravima demobilisanih boraca i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja za FBiH i iskazali potrebu ujedinjavanja boračkih udruženja.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti