Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ U POSJETI RVI HAJRUDINU KATKIĆ, KOJI JE DOBIO DESETO DIJETE I BIVŠEM CRNOM LABUDU FRANCU ERNESTU

MINISTAR BUKVAREVIĆ U POSJETI RATNOM VOJNOM INVALIDU HAJRUDINU KATKIĆ, KOJI JE DOBIO DESETO DIJETE I BIVŠEM CRNOM LABUDU FRANCU ERNESTU

Ministar Bukvarević sa saborcima predsjednikom Saveza RVI Federacije BiH Esadom Delićem  i predsjednikom Udruženja boraca „Crni Labudovi“ Avdom Subašićem posjetio ratnog vojnog invalida Hajrudina Katkić koji je dobio svoje deseto dijete, kao i demobilisanog borca, bivšeg Crnog labuda Franca Ernesta.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević, skupa sa saborcima predsjednikom RVI Federacije BiH Esadom Delićem i predsjednikom udruženja boraca „Crni Labudovi“ Avdom Subašićem, posjetio je u selu Tulica, nedaleko od Lepenice pored Kiseljaka, demobilisanog borca i ratnog vojnog invalida Hajrudina Katkić, koji živi sa suprugom i njihovih desetero djece.

Hajrudin je bio dva puta ranjavan i teškog je zdravstvenog stanja, a i on i supruga su bili pripadnici Armije RBiH. Tokom posjete, uručen je paket osnovnih životnih namirnica i školska oprema za djecu.

  • Nastojim da se na licu mjesta upoznam kako žive moji saborci i ovo je jedan od  primjera vrijednog patriote koji svoji radom nastoji da prehrani svoju porodicu – navodi ministar Bukvarević.

Prilikom posjete saznali smo da je najstarije djete uposleno u jednoj od firmi, a da je dvoje djece otišlo da cijepa drva i time zarade dnevnice.

Ministar Bukvarević je isti dan posjetio i demobilisanog borca, bivšeg pripadnika Crnih Labudova Franca Ernesta, koji također živi u teškim uslovima bez ikakvih primanja. Ovom prilikom i saborcu Ernestu je uručen paket pomoći.

Nakon posjeta, ministar Bukvarević se zahvalio saborcima iz Saveza RVI Federacije BiH i Udruženja boraca „Crni labudovi“ na inicijativi i podršci ovim posjetama.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti