Search

Ministar Bukvarević primio demobilisane borce – povratnike iz Modriče

Danas je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević održao sastanak sa predstavnicima Udruženja Povratak, posao i opstanak iz Tarevaca, regija Modriča, koji u svom sastavu okupljaju demobilisane borce – povratnike.

Razgovarali su o problemima boračke populacije koja se vratila u manji BH entitet,te o mogućnostima pomoći od strane federalnog ministarstva za pitanja boraca.

Predstavnici demobilisanih boraca – povratnika su upoznali ministra Bukvarevića o problemima s kojima se susreću BH entitetu: nemogućnosti ostvarivanja prava za rad, zapošljavanje i liječenje, što dovodi do nemogućnosti opstanka u mjestima povratka. Razgovarali su i o projektu koji realizuju kroz zadrugarstvo, te problemima plasmana proizvoda.

Ministar Bukvarević je saborce iz Tarevaca, upoznao da svim grantovima koje realizuje ministarstvo, te da su ti grantovi na raspolaganju svima, gdje god oni živjeli u BiH, te da se zalagao i Vlada FBiH podržala  da entitetske i kantonalne granice za apliciranje po grantovima ne stvaraju nikakvu smetnju.

„Obaveza našeg ministarstva je da pomognemo borcima i cjelokupnoj boračkoj populaciji, da im budemo servis i da im svojim radom olakšamo i učinimo život što je moguće boljim, shodno mogućnostima kojima raspolažemo. Zahtjeva je uvijek više, nego mogućnosti, ali se trudimo da svima pomognemo, na cijelom teritoriju BiH“, istakao je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti