Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ U RADNOJ POSJETI UNSKO-SANSKOM KANTONU

MINISTAR BUKVAREVIĆ U RADNOJ POSJETI UNSKO-SANSKOM KANTONU

Nastavlja se tok realizacije obećanja koje je dao demobilisanim  borcima da će obići sve općine iz kojih dolaze borci koji se nalaze pred zgradom Vlade FBiH i da će razgovarati sa predstavnicima općinskih organa vlasti i kantonalnim upravama za boračka pitanja i demobilisanim borcima i pronalaziti modele realizacije Sporazuma koji je potpisan u Sarajevu 07.07.2017. godine.

Prilikom radne posjete Unsko – sanskom kantonu, ministar Bukvarević sastao se sa premijerom Vlade USK Huseinom Rošićem, ministrom za pitanja boraca i RVI u Vladi USK Dževadom Malkoč i predstavnicima kantonalne koordinacije boraca.

Na ovom sastanku ministar je razjasnio borcima da će se sa pozicije Transfer za socijalno – statusna pitanja, sredstva borcima koji ispunjavaju kriterije, doznačavati u periodu dok im se ne riješi na drugi način njihovo statusno pitanje.

Ministar Bukvarević je još jednom javno pozvao borce okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog Sporazuma, jer je to jedino realno rješenje za sve borce.

Razgovori između resornog ministra i predstavnika boraca će biti nastavljeni i u narednom periodu, a sve u cilju zajedničkog rješenja otvorenih pitanja.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti