Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ: USPJEŠNA ORGANIZACIJA “TALIJANOVOG MEMORIJALA”

POSLJEDNJA SJEDNICA ORGANIZACIONOG ODBORA XV  MEMORIJALNOG MEĐUNARODNOG BOKSERSKOG TURNIRA „MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ – TALIJAN“

Danas je u zgradi Vlade Federacije BiH održana posljednja sjednica  Organizacionog odbora  XV Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“ kojom je presjedavao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, Doc. dr. Salko Bukvarević.

Sarajevo, 13.12.2017.godine: Organizacioni odbor Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”, održanog 23. i 24. septembra u Sarajevu, na današnjoj završnoj sjednici  usvojio je izvještaj o realizaciji turnira te iskazao zadovoljstvo dobrom organizacijom.

Tradicionalni turnir 15. put je organiziran u znak sjećanja na generala Armije BiH, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije BiH, koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države.

Predsjednik OO memorijala i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukverević na pres-konferenciji je kazao da je turnir i ove godine bio međunarodnog karaktera, na kojem je učestvovalo 50 takmičara, te da je bio uvršten u kalendar Evropske amaterske bokserske asocijacije (EUBC).

– Za uspješnu organizaciju turnira veliku zaslugu ima tehnički organizator Bokserski klub Zlatni ljiljani, koji je obilježio 25 godina postojanja. Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. To je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan – kazao je Bukvarević.

Uime OO on je izrazio zahvalnost svim sponzorima, donatorima i medijskim pokroviteljima. Također,   podržao je inicijativu i dao punu podršku da ovaj turnir uđe u kalendar značajnih datuma kada je u pitanju obilježavanje godišnjice Prvog korpusa Armije Republike BiH.

Na kraju turnira u izboru stručnog žirija za najboljeg boksera izabran je Englez Michael McDonagh. Najbolji tehničar bio je Vasile Usturoi iz Belgije. Najborbeniji par bili su Ruben Veciunca (Belgija) i John Docherty (Škotska).

Za vrijeme održavanja turnira u Domu Oružanih snaga BiH bila je postavljena izložba fotografija Mustafe Hajrulahovica Talijana na kojoj je pokazan doprinos i njegova uloga u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu.

Kabinet ministra (FENA)

Ostale aktuelnosti