Search

Ministar Lokmić posjetio Zavidoviće

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić sa ministrom za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnanom Sirovicom posjetio gradonačelnika Zavidovića Hašima Mujanovića. Sastanku su prisustvovali i predstavnici boračkih udruženja.

Cilj sastanka je realizacija planiranih aktivnosti vezanih za implementaciju propisa iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kao i provođenja aktivnosti iz oblasti očuvanja tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata i drugih pitanja od interesa za branilačku populaciju.

Gradonačelnik Hašim Mujanović  zahvalio se na dosadašnjoj saradnji te izrazio nadu da će po pitanju prava boračke populacije u domenu zajedničke nadležnosti dvaju ministarstava različitih nivoa vlasti biti nastavljena.

Ministri su zahvalili gradonačelniku na prijemu i domaćinskom odnosu a zatim su se uputili na Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima gdje su uz polaganje cvijeća odali počast najhrabrijim sinovima naše domovine Bosne i Hercegovine.

Ostale aktuelnosti