Search

Ministar Lokmić prisustvovao manifestaciji “Oslobađanje Trnova – 30.07.1992.”

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je manifestaciji „Oslobođanje Trnova – 30.07.1992.“ u Trnovu koju je organiziralo Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo.

Ovom prigodom upriličen je vjerski program, a delegacije su položile cvijeće na spomen-obilježje. Održan je i historijski čas u okviru kojeg su se prisutni prisjetili najtežih dana u odbrani Trnova ali i Bosne i Hercegovine.

Ministar Lokmić je ovom prilikom kazao da je danas prilika da se zahvalimo majkama i očevima što su nam podarili takve hrabre sinove i kćeri, bez kojih mi danas ne bi bili ovdje. Oni su u teškom, tragičnom ali i slavnom vremenu obrane od agresije ugradili svoje živote u temelje naše slobodne i demokratske države. Njihova velika žrtva naša je stalna obaveza, moramo pričati o njihovoj hrabrosti i njihovim podvizima, sjećati se njihovih porodica i učiniti da se lijepo osjećaju u vremenu u kojem živimo, biti sretni da te porodice žive u našem komšiluku.

Historijski čas je održao Edhem Godinjak, ratni komandant sa ovih prostora koji je podsjetio na neke od ključnih akcija odbrane Trnova te je ukazao na značaj ovog prostora za odbranu naše države. Nakon manifestacije upriličeno je druženje sa saborcima i porodicama šehida i poginulih boraca.

Kabinet

Ostale aktuelnosti