Search

Ministar Lokmić prisustvovao sastanku Upravnog odbora Saveza demobilisanih boraca FBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas je prisustvovao radnom sastanku u prostorijama Saveza demobilisanih boraca FBIH sa Upravnim odborom Saveza. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Saveza demobilisanih boraca FBiH Sabahudin Ramić.

Na sastanku je razgovarano o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, aktuelnom problematikom sa kojom se suočavaju kao i načinu rješavanja problema i poboljšavanju uslova ove osjetljive kategorije stanovništva.

Prisutni su informirali resornog ministra Lokmića o svom radu i trenutnom statusu boračke populacije. Izrazili su zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

– Raduje me da ćemo zajedničkim snagama i dalje raditi na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica te da na taj način očekujemo i poboljšanje statusa demobilisanih boraca. Ministar Lokmić je naglasio da je boračka kategorija ljudi najzaslužnija za odbranu naše domovine te da se svi moramo uključiti i pružiti potrebnu pomoć i podršku svim našim braniocima.

Ostale aktuelnosti