Search

Ministar Lokmić prisustvovao sjednici Predsjedništva SRVI FBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao sjednici Predsjedništva SRVI FBiH održanoj dana 24.10.2023. godine u Sarajevu.

Na sjednici su predstavljeni rezultati Saveza RVI FBiH o dosadašnjem radu kao i plan programa za tekuću godinu. Razgovarano je o pokrenutim izmjenama i dopunama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica, povećanju ličnih i porodičnih invalidnina, kao i naknada za dobitnike najvećih ratnih priznanja.

Ministar Lokmić je istakao da će kao i do sada resorno ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima uraditi sve kako bi poboljšalo status svih pripadnika boračke populacije.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ima obavezu da podržava prava i dignitet boraca te da će u punom kapacitetu raditi ka tome.

– Raduje me da ćemo zajedničkim snagama sa Koordinacijom temeljnih boračkih organizacija i dalje raditi na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica. Također me raduje naš odnos i saradnja sa institucijama Federacije BiH i uzajamno poštovanje – kazao je Lokmić.

Kabinet

Ostale aktuelnosti