Search

MINISTRI BUKVAREVIĆ I MALKOČ O MONOGRAFIJI PETOG KORPUSA ARBIH FONDACIJI ZA PRAVNU POMOĆ BORCIMA, REVIZIJI

MINISTRI BUKVAREVIĆ I MALKOČ O MONOGRAFIJI PETOG KORPUSA ARBIH  FONDACIJI ZA PRAVNU POMOĆ BORCIMA, REVIZIJI

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr.Salko Bukvarević danas je primio kantonalnog ministra za boračka pitanja u Vladi USK, Dževada Malkoča 

Sarajevo, 25.10.2017.godine:  Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević danas je u  sjedištu Ministarstva  razgovarao sa kantonalnim ministrom za boračka pitanja u Vladi Unsko-sanskog kantona Dževadom Malkoč.

Tokom sastanaka ministri su razgovarali o daljnim aktivnostima na izradi monografije proslavljenog Petog Korpusa ARBiH koja će po završetku biti vječni pisani zapis o šehidima i poginulim borcima,  borcima, jedinicama slavnog oslobodilačkog Korpusa Krajišnika.

Takođe razmatrana su i programska opredjeljenja Fondacije za pravnu pomoć borcima     za narednu budžetsku godinu i obostrano je izražena podrška radu Fondacije u narednom periodu.

Izvršena je i analiza provođenja i završetka prve faze revizije na području Unsko-sankog kantona, te dinamika provođenja druge (Institut) i treće faze realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko – invalidske zaštite.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti