Search

Naše velikane nikad ne smijemo zaboraviti

Naše velikane nikad ne smijemo zaboraviti

Danas (28.12.2016.) je u Sarajevu u  haremu Alipašine džamije, uz porodicu, te saborce i prijatelje, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježena godišnjica smrti velikog patriote i generala  Armije Republike Bosne i Hercegovine Mehe Karišika – Keme.

Karišik, koji je bio na čelu Patriotske lige, ima velike zasluge za organizaciju prvog savjetovanja komandanata regionalnih štabova Patriotske lige i članova Glavnog štaba Patriotske lige u Mehuriću 1992. godine, kada je napravljena strategija za odbranu Republike Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju godišnjice prisustvovao je i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, Doc. dr. Salko Bukvarević, koji se i obratio prisutnima.

„Meho Karišik je čovjek koji je dao ogroman doprinos u organizovanju odbrane Bosne i Hercegovine, čovjek koji se među prvim, od oficira JNA, stavio  na raspolaganje legalnim organima države Bosne i Hercegovine. Svo svoje umjeće i sav svoj potencijal je stavio na raspolaganje u pripremi odbrane BiH, jer je to bio čovjek koji je vidio šta se sprema Bosni i Hercegovini i našem narodu. Još jednom koristim priliku da iskažem duboko poštovanje prema liku i djelu generala Mehe Karišika“ – u svom obračanju istakao je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti