Search

Obilježavanje Dana Armije RBiH ove godine u Goraždu

Sarajevo, 05.02.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević održao sastanak sa delegacijom 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH a u vezi sa obilježavanjem 15. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 28. godišnjice Armije RBiH.

Na sastanku kojem su prisustvovali komandant Kasim Mešić i major Almir Kuluglić dogovorena je podrška Federalnog ministarstva pri obilježavanju 15. aprila ali i pri realizaciji projekta otvaranja muzeja Drugoj pješadijskog (rendžerskog) puka na lokaciji kasarne Dubrave.

Ovom prilikom delegacija je iskazala zahvalnost resornom ministru za dosadašnju podršku i pomoć pri realizaciji svih aktivnosti te su prezentirali plan aktivnosti za naredni period.

Govoreći o ovogodišnjem obilježavanju 15. aprila posebno su istakli da će obilježavanje u Goraždu biti masovnije od svih prethodnih jer je jedan od ciljeva okupiti što veći broj patriota. Centralna svečanost planirana je 15. aprila na lokaciji kasarne „Kosova“ a nastavak druženja kojem bi trebalo prisustvovati više od 700 ljudi planiran je u dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu. Dan ranije u Sarajevu na šehidskom mezarju Kovači i gradskim grobljima bit će položeno cvijeće i odata počast svim šehidima i poginulim braniocima.

Ministar Bukvarević je čestitao Drugom pješadijskom puku na svim aktivnostima te uloženim naporima da se na lokaciji kasarne Dubrave otvori muzej koji će biti dostupan svim generacijama i koji će baštiniti istinu o časnoj i herojskoj odbrani od agresora te je pozvao sve institucije i pojedince da svojim donacijama pomognu ovaj izuzetno značajan projekat čija je realizacija planirana za kraj ove godine.

Upućen je i poziv svim boračkim udruženjima, organizacijama i savezima da 15. aprila dođu na obilježavanje u Goraždu i zajedno sa saborcima evociraju uspomene na časnu i herojsku odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti