Search

OBILJEŽENA 30. GODIŠNJICA FORMIRANJA 101. MOTORIZOVANE BRIGADE ARBIH

Trideseta godišnjica formiranja sarajevske 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBIH, obilježena je polaganjem cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima na Centralnom spomen-obilježju ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo.

Borcima, građanima i porodicama šehida obratio se i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, koji se zahvalio svim pripadnicima 101. motorizovane brigade na odbrani grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te im čestitao godišnjicu formiranja.

„Imamo stalnu obavezu na sjećanje onih koji su svoj život, dijelove tijela i zdravlje dali za domovinu u najtežim njenim trenucima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine. Pamtimo to vrijeme i te hrabre ljude! Čuvajmo taj prkos i ponos bosanski! To ćemo postići samo ako budemo ispunjavali moralne i sve druge vrste obaveza prema boračkoj populaciji, porodicama šehida, poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i civilnim žrtvama rata. Moramo se iskreno, ne samo riječima, nego i djelima, zalagati za povjerenje, jer zajednički život ljudi različitih nacija i vjera na ovim prostorima nema alternative“, – istakao je Terzo.

Pomoćniku federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirzi Terzo uručena je plaketa za nesebičnu podršku u radu, razumijevanju i uspješnu saradnju u proteklom periodu.

Kabinet

Ostale aktuelnosti