Search

Obilježena 31. godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžića i njegovih saboraca

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovao obilježavanju 31. godišnjice pogibije Safeta Hadžića – heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i njegovih saboraca Seada Velića, Nermina Zeljkovića, Fahrudina Čavčića, Almira Islamovića i Senada Čirića.
Svi oni živote su izgubili prilikom izvlačenja materijalno-tehničkih sredstava iz vogošćanske firme “Pretis”.
U znak sjećanja na presudnu akciju izvlačenja materijalno-tehničkih sredstava iz kruga “Pretisa” u Vogošći neophodnih za odbranu Sarajeva, koju su u noći sa 17. na 18. april 1992. godine uspješno izveli pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Bosne i Hercegovine – Odred policije “Bosna”, uz podršku združenih jedinica Teritorijalne odbrane RBiH te povodom obilježavanja 31. godišnjice pogibije generala Safeta Hadžića i njegovih saboraca danas je na tom lokalitetu položeno cvijeće i odata počast ovim herojima otpora agresiji.
 
Na spomen-obilježja generalu Safetu Hadžiću i njegovim saborcima,  u ime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata , cvijeće je položio pomoćnik federalnog ministra Mirza Terzo. 
 
Njihova imena ostat će zapisana u historiji bh. odbrambeno-oslobodilačke borbe.
 
Uz članove porodice, obilježavanju godišnjice prisustvovali su Safetovi saborci i prijatelji, te brojni zvaničnici i delegacije iz zakonodavne i izvršne vlasti.
Kabinet

Ostale aktuelnosti