Search

Obilježena deveta godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića

Prigodnim okupljanjem i komemorativnim skupom rodbina i brojni prijatelji danas su u Zenici obilježili devetu godišnjicu smrti bivšeg federalnog premijera Ahmeta Hadžipašića.

Cvijeće na mezar rahmetli Ahmeta Hadžipašića položili su njegovi prijatelji i nekadašnji saradnici, saborci, premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministri rada i socijalne politike Vesko Drljača, razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, te bivši premijeri FBiH Nedžad Branković i Edhem Bičakčić.

Počast su odali i predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Zenici, Grada Zenice, SDA Zenice, a Jasin i dovu za dušu svih poginulih branilaca države BiH proučili su muftija zenički Ejub ef. Dautović i hafiz Halil ef. Mehtić.

Obraćajući se prisutnima na skupu, ministar Bukvarević je kazao da se na ovom časnom mjestu odaje počast „čovjeku koji je dao sve što je znao, umio i mogao za BiH, zbog čega je naša trajna obaveza da poštujemo takve ljude i mlađim generacijama prenosimo to u amanet“.

Obraćanje ministra Bukvarevića Ovdje

kabinet ministra

Ostale aktuelnosti