Search

Održana 27. Izvještajna Skupština Saveza ratnih vojnih invalida FBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je redovnoj Izvještajnoj Skupštini Saveza ratnih vojnih invalida FBiH koja je danas održana u Sarajevu.

Na održanoj sjednici usvojen je izvještaj o radu za prethodnu godinu, predstavljeni su rezultati Saveza o dosadašnjem radu kao i plan programa za tekuću godinu.

„Mnogo toga je u prethodnim godinama urađeno i vjerujem da nas i u budućnosti još dosta toga očekuje. Raduje me da ćemo zajedničkim snagama i dalje raditi na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica te da na taj način očekujemo i poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida. Također me raduje naš odnos i saradnja sa institucijama Federacije BiH i uzajamno poštovanje. Zahvalni smo na današnjem prisustvu ministra Lokmića jer su ovakvi susreti važni za unapređenje statusa svih boračkih kategorija“, – kazao je Delić.

Prisutnima se pored predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Esada Delića, obratio i Nedžad Lokmić, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je istakao da su branioci najzaslužnija kategorija ljudi zbog kojih danas imamo državu i da će u narednom periodu Ministarstvo u punom kapacitetu raditi na poboljšanju statusa pripadnika svih branilačkih kategorija.

– Vi predstavljate primjer pozitivne prakse koja doprinosi društvenoj integraciji i zaslužujete punu podršku institucija vlasti kao i šire društvene zajednice. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ima obavezu da podržava prava i dignitet boraca. Mi smo vaša otvorena kuća pripadnosti – istakao je ministar Lokmić.

Kabinet

Ostale aktuelnosti