Search

OMOGUĆEN VOLONTERSKI STAŽ ZA DJECU ŠEHIDA I POGINULIH BORACA

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade FBiH potpisao ugovore sa 20 mladih osoba koje će volonterski staž obavljati u resornom ministarstvu u Sarajevu, kao i drugim kantonima.

Sarajevo, 26.03.2018.godine:  Ovim je nastavljena tradicija Ministarstva u stručnom osposobljavanju djece šehida i poginulih boraca, kojima je Bukvarević poželio uspješan rad u narednoj godini dana i da ostanu konkurentni na tržištu.

– Od 20 volontera 50 posto je iz reda porodica šehida, a od toga su dva volontera bez oba roditelja, a jedno dijete je volonter čiji je roditelj nosilac najvišeg ratnog priznanja – Zlatni ljiljan. Ostali volonteri su iz reda ratnih vojnih invalida i porodica demobilisanih boraca – rekao je predsjednik Komisije za izbor volontera Mirza Terzo.

Zadovoljstvo što će u narednih 12 mjeseci odraditi volonterski staž izrazila je magistrica prava iz Tomislavgrada Ruža Perković govoreći da joj je drago što će onaj dio teorijskog gradiva, koji je savladala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, primijeniti u praksi i što ima mogućnost proširiti stečeno znanje.

– Kao dijete bez oba roditelja zahvaljujem resornom ministru na ukazanoj prilici da obavljam volonterski staž u državnoj instituciji – rekao je profesor sporta i tjelesnog odgoja Alen Alić.

Ovom prilikom ministar Bukvarević zamolio je volontere da kroz budući rad u ministarstvu vode računa da obavljaju aktivnosti o najvažnijoj kategoriji građana BiH i da prema njima imaju poseban odnos, te razumiju ponekad i teške zahtjeve pripadnika boračke populacije.

Poručio je da će Ministarstvu u daljem djelovanju kao prvi prioritet ostati zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca.

Kabinet ministra / FENA

Ostale aktuelnosti