Search

Potpisan Sporazum o isporuci 50 automobila za ratne vojne invalide 100% prve grupe

Sarajevo, 30.09.2020. godine: U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Porschea BH d.o.o. u ime ponuđača potpisan sporazum o isporuci 50 putničkih automobila marke Škoda Octavia Karavan Ambition 1.5 TSI DSG-automatik.

Senad Olovčić, izvršni direktor “Porsche BH” je kazao kako je ovo posebno važan projekat u kojem firma “Porsche BH” učestvuje, jer je riječ o kategoriji branilaca koji vozila koriste kao ortopedska pomagala. Istakao je da vozila koja se dodjeljuju zadovoljavaju sve potrebne kriterije i prilagođena su potrebama korisnika te da će u predviđenom roku isti biti  isporučeni i dodijeljeni budućim vlasnicima.

U ime Federalnog ministarstva sporazum je potpisao Mirza Terzo koji je kazao da je ovo nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100% I grupe, te da je uprkos smanjenju finansijskih sredstava zbog pandemije virusa COVID 19, ova pozicija ostala i ratni vojni invalidi će i ove godine dobiti 50 putničkih automobila koji će biti u funkciji poboljšanja uslova života.

Za ove namjene u Budžetu za 2020. godinu izdvojeno je 1.500.000,00 KM.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti