Search

PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE 2. RENDŽERSKOG PJEŠADIJSKOG PUKA I DANA ARMIJE RBiH

Sarajevo, 26.03.2018.godine: Danas je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, u sjedištu Vlade FBiH, primio u radnu posjetu novoimenovanog komandanta 2. rendžerskog pješadijskog puka, pukovnika Mešića.

Tema sastanka je bila koordinacija aktivnosti svih nivoa vlasti u vezi obilježavanja godišnjice puka i Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Predviđeno je da će se tradicionalno odavanje počasti u povodu Dana Armije RBiH obaviti 12.03. (četvrtak) u 10:00 sati na mezaristanu Kovači i nakon toga na sve tri konfesionalna groblja stadiona Koševa u Sarajevu.

Centralna svečanost i postrojavanje 2. rendžerskog puka sa bogatim programom (izložbe, svečano postrojavanje, prezentacije naoružanja), će se obaviti u kasarni na Bilmišću u Zenici.

Očekuje se da će uz pripadnike 2. rendžerskog puka, navedenim aktivnostima prisustvovati i veliki broj omladine i bivših pripadnika Armije i MUP-a RBiH.

Kako je rekao ministar Bukvarević, Resorno federalno ministarstvo će i ove godine dati protokolarno –  tehničku i traženu materijalnu podršku za uspješno obilježavanje dana Armije RBIH.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti