Search

OTVOREN 13. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR „ALIJA IZETBEGOVIĆ“ – OLOVO

OTVOREN 13. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR „ALIJA IZETBEGOVIĆ“ – OLOVO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović otvorio je danas u Olovu 13. međunarodni turnir u malom nogometu “Alija Izetbegović”, ministar doc.dr. Salko Bukvarević, uručio plakete takmičarima.

Olovo, 13.10.2017.godine: Tradicionalni turnir, koji se svake godine održava u drugom bh. gradu, organiziran je u povodu 19. oktobra, godišnjice smrti prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

– Ovaj memorijal mi je posebno drag jer je počeo voljom entuzijasta koji su voljeli Aliju Izetbegovića – rekao je član bh. Predsjedništva na otvaranju te dodao da je u proteklom periodu intenzivirano sjećanje na prvog predsjednika BiH te da o njemu serijale snimaju turska i iranska televizija te Al Jazeera Balkans.

Zahvalio je ljudima koji se sjećaju Alije Izebetgovića, ali i 200.000 ljudi koji su stali u odbranu BiH.

Prisutne na otvaranju turnira pozdravio je, u ime Vlade Federacije BiH, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata FBiH Salko Bukvarević koji je zahvalio ovogodišnjem domaćinu turnira.

– Naša trajna obaveza je da obilježavamo ovaj datum i sjećamo se Alije Izetbegovića, jer kao što su to rekli brojni zvaničnici, da nije bilo njega ne bi bilo ni BiH – rekao je ministar Bukvarević.

Načelnik Općine Olovo Đemal Memagić zahvalio je što je njegova općina domaćin ovogodišnjem turniru.

– Učinit ćemo sve da opravdamo ukazano povjerenje i da ova sportskoj manifestaciji damo značaj shodno imenu ‘Alija Izetbegović’ odnosno onome što je za opstanak i promociju BiH značio ovaj čovjek – kazao je Memagić.

Turnir će biti održan u Gradskoj dvorani od 13. do 15. oktobra.

Prvi malonogometni turnir ”Alija Izetbegović” održan je 17. oktobra 2005. godine u Vogošći. Od tada, turnir je prerastao u tradiciju i okuplja sve više ekipa.

Kabinet ministra/Fena

Ostale aktuelnosti