Search

OTVOREN 15. BOSERSKI MEĐUNARODNI MEMORIJAL “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

OTVOREN 15. BOSERSKI MEĐUNARODNI MEMORIJAL “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

Uz učešće 50 takmičara iz 12 zemalja, večeras je u Sarajevu otvoren 15.  memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

U Domu mladih dvodnevni turnir, koji organizira Boserski klub “Zlatni ljiljani”, svečano je otvorio federalni ministar za boračka pitanja i predsjednik Organizacionog odbora Salko Bukvarević i poručio: „Neka nam ovaj Turnir donese više mira i neka pobjede najbolji“.

Turnir je međunarodnog karaktera i uvršten u međunarodni bokserski kalendar EUBC. Danas su održane polufinalne borbe,a finalne borbe su na rasporedu u nedjelju 24. septembra od 11 do 13 sati. Nakon toga će uslijediti svečano zatvaranje turnira.

Finalne mečeve direktno će prenositi BHT1,a signal preuzimati TV Hayat i TV SA.

Tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije BiH, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije BiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države.

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položila je cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije. Povodom održavanja Medjunarodnog bokserskog turnira u Domu Oružanih snaga BiH postavljena je i izložba fotografija koja pokazuje  doprinos i ulogu Mustafe Hajrulahovica Talijana u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti