Search

PODRŠKA BORAČKOG ZADRUŽNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH

PODRŠKA BORAČKOG ZADRUŽNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno -oslobodilačkoga rata, danas dobilo pismo zahvale i podrške od Boračkog zadružnog saveza Federacije BiH.

Sarajevo, 23.11.2017.godine: Brojnim porukama podrške Federalnom ministarstvu za pitanja boraca u provođenju projekta „Transfer za pomoć u zapošljavanju i samozapošljavanju putem boračkih zadruga“, pridružio se i Borački zadružni savez Federacije BiH i Zadružni savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom saveza Nagibom Hadžićem.

Kako navode u svom pismu, mjerna jedinica uspjeha Javnog poziva koje implementira Ministarstvo, je broj teško zapošljivih pripadnika boračkih kategorija, koji su zaposleni kroz projekte boračkih zadruga. Ovaj broj je davno premašio očekivane brojke od 300 na godišnjem nivou, a procjenjuje se da se jučerašnjim potpisivanjem ugovora, obezbijedio radno mjesto za još oko 70 pripadnika boračkih kategorija.

Sredstva koja su jučer stavljena na raspolaganje zadrugama, u narednom periodu omogućiti će implementaciju projekata od šireg društvenog značaja, poput poslovnog inkubatora za mikro i srednja preduzeća, centra za hortikulturu, agencija za osiguranje vozila i rent a car, uzgoj bobičastog voća, oformljavanje rasadnika, uzgoj krupne i sitne stoke i mnogih drugih projekata, kako pišu iz Boračkog zadružnoga saveza i Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine .

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti