Search

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo uputio čestitku povodom Dana Armije RBiH

“Sutra se navršava 31. godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Od početka agresije, pa sve do dejtonskog mira, Armija Republike BiH je bila najvažniji garant opstanka naroda i države.

Zahvaljujući hrabroj Armiji Republike Bosne i Hercegovine sa ponosom obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji naše zemlje. Armija Republike Bosne i Hercegovine je odbranila Bosnu i Hercegovinu. Uvijek ćemo odavati priznanje i poštovanje najboljim sinovima ove zemlje, šehidima i poginulim borcima. Borit ćemo se za istinu i pravdu, i naravno borit ćemo se za Bosnu i Hercegovinu za kakvu su se borili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine”, navodi se u čestitci.

Poštovanim članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i dobitnicima najvećih ratnih prizanja i odlikovanja upućujem iskrene čestitike u povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i Dan 2. pješadijskog – rendžerskog puka OS BiH.

Kabinet

Ostale aktuelnosti