Search

POSJETOM SREDNJOBOSANSKOM KANTONU, MINISTAR BUKVAREVIĆ ZAVRŠIO RADNE POSJETE KANTONALNIM SJEDIŠTIMA VLADA I MINISTARSTAVA ZA BORAČKA PITANJA

POSJETOM SREDNJOBOSANSKOM KANTONU, MINISTAR BUKVAREVIĆ ZAVRŠIO RADNE POSJETE KANTONALNIM SJEDIŠTIMA VLADA I MINISTARSTAVA ZA BORAČKA PITANJA

Ministar Salko Bukvarević danas boravi u Travniku, gdje je u toku sastanak s predstavnicima vlasti SBK, Kantonalne uprave za branitelje, općinskim načelnicima te predstavnicima nekoliko braniteljskih udruženja.

Travnik, 14.03.2018.godine: Sastanku su prisustvovali premijer Tahir Lendo, predstavnici Kantonalne uprave za branioce, te načelnici općina Srednjobosanskog kantona.

Kroz izvještaj o radu ovog ministarstva u 2017. godini, izneseni su podaci o godišnjem obračunu ličnih i porodičnih invalidnina za korisnike s područja Srednjobosanskog kantona. Riječ je o 6.149 ratna vojna invalida i 4.752 porodice poginulih za koje je doznačeno ukupno 31.779.867,01 KM, te novčanih naknada za 568 dobitnika najvećih ratnih priznanja iz ovog kanton u iznosu od 1.760.690,70 KM.

Što se tiče Nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca, izneseni su različiti stavovi, ali su svi učesnici bili saglasni da isti što prije treba biti u parlamentarnoj proceduri.

Ministar Bukvarević je rekao da je potrebno što prije riješiti osnovno osiguranje za sve pripadnike boračke populacije koji su u stanju potrebe i koji nemaju nikakva primanja, a stariji su od 60 godina života.

Izjavu ministra Bukvarevića, možete pogledati na slijedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=7F9GLV7FTOw&feature=youtu.be

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti