Search

Sve spremno za 17. Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan“

Sarajevo, 03.09.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević održao sastanak sa članovima Organizacionog odbora 17. Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

21. i 22. septembra bit će održan 17. Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” a sve potrebne pripreme su privedene kraju.

Na sastanku je prezentiran plan aktivnosti i priprema za organizaciju. Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik bokserskog kluba „Zlatni ljiljan”, naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva, te da će turnir biti otvoren u subotu, 21. septembra, u Domu mladih na Skenderiji. Turnir je međunarodnog karaktera, a potvrđeno je učešće predstavnika 10 zemalja među kojima su reprezentativci Italije, Njemačke, Austrije, Švedske, Velsa i drugih zemalja. Ove godine učestvuje 50 boksera. Na turniru će učestvovati i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u svim kategorijama, u punom sastavu.

U petak 20.09.2019. godine održat će se i press konferencija u zgradi Vlade Federacije BiH sa početkom u 11 sati te su članovi pozvali medije da podrže ovaj izuzetno bitan sportski događaj koji ima za cilj čuvanje lika i djela rahmetli komandanta Mustafe Hajrulahovića Talijana. Iskazali su i zahvalnost resornom ministru na podršci ali i svim institucijama i pojedincima koji su podržali ovogodišnji turnir.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti