Search

Svečano obilježavamo 25. Novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Svečano obilježavamo 25. Novembar

Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je predvodio delegacije Predstavničkog doma BiH, Oružanih snaga BiH- Drugi rendžerski puk, Predstavničkog doma i Doma naroda parlamenta Federacije BiH, Dopredsjednika Federacije BiH, Vlade Federacije BiH, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Kantona i Grada Sarajeva, općina Centar, Stari grad, Novo Sarajevo, Novi grad, Ilidža, mnogobrojnih boračkih udruženja u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembra – Dana ZAVNOBiH-a.

Danas se sjećamo hrabrih i ponosnih ljudi koji su svoje živote ugradili u temelje Bosne i Hercegovine, poručio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Odata je počast i položeno cvijeće oslobodiocima Sarajeva – spomen obilježje Vječna vatra, šehidima i poginulim borcima i prvom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću na mezarju Kovači, djeci ubijenoj u Sarajevu i oslobodiocima BiH – spomen park Vrace.

Resorno ministarstvo su predstavljali izaslanstvo: Tatjana Pejaković, Enisa Teskeredžić i Elvir Međuseljac.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas sa saborcima i građanima  obilježava Dan državnosti BiH  u Prijedoru.

Poruka je jedinstvena volimo te draga naša Bosno i Hercegovino: i u Sarajevu, i u Mrkonjić Gradu, i u Jajcu, i u Prijedoru, i u Neumu, i u Orašju i u Višegradu na svakom Tvom zavnobihskom pedlju i kamenu.

Ti si nam jedna i jedina.

Živjela nam vječno.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti