Search

TURSKI AMBASADOR KOD MINISTRA BUKVAREVIĆA

Sarajevo, 30.5.2018.godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, danas je u sjedištu ovog ministarstva u Sarajevu, razgovarao sa ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom. Tema sastanka bila je nastavak dosadašnje dobre saradnje i učešće ambasade Turske u planiranim projektima ovog ministarstva na obilježavanju značajnih datuma, ličnosti i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ambasador Koç je iskazao interes da podrže jedan od projekata obilježavanju značajnih datuma u organizaciji Federalnog ministarstva, koji se održava u periodu obilježavanja značajnog datuma Republike Turske, 15. jula 2018.godine i što namjeravaju nizom aktivnosti sprovesti na teritoriji cijele BiH.

Ministar Bukvarević je obavijestio ambasadora da je jedan od takvih događaja „Sportske igre RVI FBiH“, koje će biti održane 14. i 15. jula u Goraždu, koje se, inače, svake godine organizuju u drugom gradu u FBiH.  U ovim sportskim igrama učestvuje 500 RVI s teritorije cijele Federacije BiH. On je zahvalio ambasadoru Koçu na dosadašnjoj dobroj saradnji i na podršci budućim projektima koje realizuje ovo ministarstvo.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti