Search

USVOJENI OPŠTI I FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI MANIFESTACIJE „ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE – IGMAN 2017“

USVOJENI OPŠTI I FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI MANIFESTACIJE „ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE – IGMAN 2017“

Danas su na sjednici Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2017“, usvojeni opšti i finansijski izvještaji Manifestacije.

Sarajevo, 03.11.2017.godine: U multimedijalnoj Sali Kantona Sarajevo, održana je sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2017“.

Predsjedavajući Organizacionog odbora  ministar Salko Bukvarević, nakon odavanja počasti  i poklonjene Fatihe svim šehidima Bosne i Hercegovine, istakao je kako je ovogodišnja manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2017“, najuspješnije  realizovana do sada, te da su sve finansijske transakcije i svi troškovi provedeni u okviru planiranih i obezbijeđenih sredstava.

Na današnjoj Sjednici usvojen je  Izvještaj o realizaciji planiranih aktivnosti Manifestacije, kao i Finansijski izvještaj.

Organizacioni odbor je uputio, javno, zahvalnost svim institucijama, udruženjima i pojedincima koji su učestvovali i pomogli realizaciji Manifestacije. Upućen je prijedlog Vladi Kantona Sarajevo da se u Budžetu Kantona Sarajevo za 2018. godinu, predvidi iznos do 100.000 KM za održavanje manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2018“.,

Uputiti će se i urgencija i Vladi Kantona Sarajevo, Kantonalnom ministarstvu privrede i Kantonalnom ministarstvu za boračka pitanja, da se u budžetu u narednoj godini planiraju sredstva za asfaltiranje preostalog dijela puta od ratne džamije Igman do Velikog polja.

Organizacioni odbor je posebno istakao potrebu da se uputi  inicijativa prema Vladi Kantona Sarajevo, da donese poseban urbanistički plan za plato  Velikog polja na Igmanu gdje se održava Manifestacija.  Potrebno je da se to područje  proglasi područjem od posebnog društvenog značaja, koje će se u narednom periodu dugoročno uređivati kao mjesto kulture sjećanja i susreta generacija koje su učestvovale u odbrani Bosne i Hecegovine i koje će u budućnosti, ako bude potrebno, braniti Bosu i Hercegovinu.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti