Search

Zlatna plaketa dodijeljena ministru Salki Bukvareviću

Tuzla, 17.10.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice rada i postojanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla.

U okviru programa obilježavanja položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. na Slanoj Banji te je održana svečana akademija na kojoj je predsjednica Upravnog odbora Sabira Mićanović prezentirala rad ove Organizacije.

“Mnogo toga se radilo, uradilo i kroz sve ove godine promijenilo. Što se tiče materijalno-statusnog zbrinjavanja, a tu mislim na stambeno, porodične invalidnine, zdravstveno osiguranje, banjsko liječenje, školovanje djece i zapošljavanje, građenje baze podataka, moram istaći da se dosta toga postiglo” kazala je predsjednica UO Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla Sabira Mićanović.

Ministru Bukvareviću uručena je Zlatna plaketa u znak zahvalnosti za sve ono što Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada čini za ovu populaciju.

“Naša trajna zadaća je briga o ovim porodicama jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu države Bosne i Hercegovine, svoje živote. Oni su branili sve građane i hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima.Tuzla kao jedan od najvažnijih centara u našoj državi je dala ogroman doprinos u odbrani BiH. Imali smo korpus koji je držao najveću slobodnu teritoriju. Briga o ovim porodicama nikada nije dovoljna. Danas stavljamo u prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca. Sva djeca šehida i poginulih boraca trebaju dobiti priliku za zaposlenje, to je najmanje što mi možemo uraditi” istakao je ministar Salko Bukvarević.

Kabinet ministra

 

Ostale aktuelnosti