Search

Kovači: Obilježen Dan šehida

Kovači, 14.05.2021. godine: Obilježen Dan šehida na mezarju Kovači.

Programu su prisustvovali član  Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović, te porodice šehida i druge delegacije.

Cvijeće na mezarje su položili i brojni predstavnici boračkih udruženja.

Najhrabriji, najodaniji, najbolji bosanskohercegovački sinovi nisu i neće nikad biti zaboravljeni.

Oni su ponosno stali na branike naše domovine, onda kada je to bilo najpotrebnije. Za Bosnu i Hercegovinu dali su sve – svoje živote.

Bili su stub odbrane, države i časti. I zato, danas nam preostaje da ih se sjetimo i kažemo im hvala. Hvala za jučer, za danas, za sutra. I ne samo danas, šehidi i poginuli boraci koji su živote dali za našu slobodu, treba da su nam stalno u mislima. Jer, da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas.

Podsjećamo, Odlukom Rijaseta Islamske zajednice od 23. januara 1995. godine, u BiH je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.

Ostale aktuelnosti