Search

Branioci Bosne i Hercegovine su časno branili domovinu i sve njene narode

Sarajevo, 31.12.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata iskazao podršku devetorici časnih branioca pripadnika Oružanih snaga RBiH protiv kojih je danas podignuta optužnica.

Pripadnici Oružanih snaga RBiH su časni branioci države, suvereniteta, integriteta, svih njenih naroda a Federalno ministarstvo će u okviru svojih kapaciteta i ovlaštenja biti na raspolaganju svim braniocima i članovima njihovih porodica protiv kojih se vode sudski procesi, naglasio je ministar Bukvarević. Ovakvi procesi iziskuju značajna materijalna sredstva a porodice optuženih proživljavaju veoma teške trenutke. Kazao je i da ga je zatekla današnja vijest te da je ove godine izuzetno veliki broj optužnica podignut protiv branilaca koji su bili pripadnici Oružanih snaga što je zaista gnusan pokušaj izjednačavanja agresora i žrtve jer se, s druge strane, vrlo mali broj onih koji su činili zločine i bili agresori procesuira i kažnjava.

„Naši branioci su časno branili domovinu. Federalno ministarstvo će učiniti sve da pomogne saborcima ali pozivam i sve druge relevantne institucije da se aktivno uključe u ovu borbu jer je danas na snazi intenziviranje podizanja optužnica protiv naših saboraca. Država mora stati uz ove časne ljude. Mi nismo išli u druge države i napadali, mi smo se časno branili na svom tlu, u svojoj domovini, svoje porodice, ognjišta i narode koji su ovdje živjeli stoljećima zajedno, i danas stojimo uz sve naše branioce i pružamo im svaki vid podrške“, zaključio je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti