Search

Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Federalni minstar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić uputio čestitku građanima i građankama BiH u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Poštovanim članovima porodica šehida i poginulih branilaca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, komandantima i svim demobiliziranim braniocima Armije RBiH, MUP-a, i HVO-a, uposlenicima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je voljom većine svojih građana, 29. februara i 01. marta 1992. godine, postala suverena i nezavisna država u svojim prirodnim i historijskim granicama, što za sve, koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu, predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u njenoj hiljadugodišnjoj historiji.

Naši najbolji sinovi i kćeri, kao i sve patriote zavjetovali su nas da suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost naše jedine domovine, nikada ne smijemo dovesti u pitanje.

Žrtve koje smo podnijeli u ime naše domovine, žrtve kojima je naša današnja sloboda skupo plaćena, obavezuju nas da istrajemo u očuvanju i izgradnji Bosne i Hercegovine.

To je naša obaveza i prema najčasnijim, najhrabrijim i najboljim bosanskim sinovima koji su branili i odbranili ovu zemlju, ne žaleći pri tome u njene temelje položiti i svoje živote. Te ljude nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti.

Ostale aktuelnosti